X

Fietsdodentocht 07.08.2022

Info Inschrijven

Een kleine week voordat de wandelaars zich aan de alom bekende ‘Dodentocht’ wagen laten het we Proximus Cycling Challenge-peloton los in en rondom Bornem. Met de keuze uit 3 afstanden (35km – 60km – 100km) is de Fietsdodentocht een gezellige recreatieve toertocht voor elke leeftijd.

Parcours Praktische info

Parcours

Vanuit Bornem brengt het parcours van de 100km je naar het mooie Pajottenland waar er enkele bescheiden kuitenbijters worden voorgeschoteld. Voor zij die het iets rustiger willen houden, is er het parcours van 60 km. De gezinstocht van 35km laat je de vele prachtige bezienswaardigheden langsheen het parcours ontdekken over een kortere afstand.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 35 km (60 hoogtemeters)
 • 60 km (170 hoogtemeters)
 • 100 km (500 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcours Fort van Bornem

1. Fort van Bornem

Eén van de vele forten van de fortengordel van Antwerpen uit de Eerste Wereldoorlog. Het is het laatst gebouwde fort van deze fortengordel en zag in feite weinig actie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook vandaag de dag staat de rust er centraal!

Parcours Brouwerij Palm

3. Kasteel Diepensteyn

Bij een bevoorrading aan Brouwerij Palm hoort uiteraard Kasteel Diepensteyn. Deze voormalige waterburcht is sinds de jaren '90 in handen van Palm. Dit domein biedt momenteel onderdak aan de stoeterij van het Brabants trekpaard.

Parcours Hof Te Melis - Lippelo

3. Kasteel Diepensteyn

4. Hof Te Melis - Lippelo

Voor de terugkeer naar Bornem passeren we het Hof Te Melis, gelegen in het Lippelobos. Dit mooie kasteel dateert uit de

5. Hellingen

Mooie plaatsen allemaal goed en wel, er moet ook af en toe eens geklommen worden! We hebben enkele pittige hellingen geselecteerd voor zij die zich wagen aan de 60km en 100km met oa. Ijsbergstraat, Tenberg en de Lindenberg.

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Uitgebreide bevoorrading* met o.a. Sportdrank en Cibel gedroogd fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Wegwijzer
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Bewaakte fietsenstalling

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

Sportcentrum Breeven – Terreinen KSV Bornem
Breevendreef
2880 Bornem

100 km : tussen 07:00 - 10:00
60 km : tussen 07:00 - 12:00
35 km : tussen 07:00 - 14:00

Officiële sluiting finish om 17u00.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 100 km: 2 bevoorradingsposten
 • 60 km: 2 bevoorradingsposten
 • 35 km: 1 bevoorradingspost

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de startlocatie.

Meer info volgt binnenkort.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer die je kan terugvinden op de infokaart.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vindt u via volgende toeristische diensten:

Toerisme Klein Brabant : http://www.toerismekleinbrabant.be/

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Fietsdodentocht. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Hier kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken.

Inschrijven

Early Bird (Tot en met maandag 27 juli - 23U59)

Afstanden Tarieven
tot en met 27 juli 2022 – 23h59
Tarieven
vanaf 28 juli 2022
35 km € 8* € 11*
60 km € 13* € 16*
100 km € 15* € 18*

* Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement.

Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kun je op 7 augustus vanaf 7u00 uur je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride.

Bekijk hier het deelnamepakket

Daginschrijvingen (Zondag 7 augustus 2022)

Afstanden Tarieven
35 km € 11*
60 km € 16*
100 km € 18*

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Zij dienen zich wel in te schrijven via daginschrijving en betalen dan 5 euro waarborg voor het kaderplaatje.

** Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen en Vlaamse Wielrijdersbond krijgen op vertoon van een geldige lidkaart 3 euro korting op deze daginschrijvingstarieven. Nog geen lid?Klik hier.

Groepsinschrijving (Tot en met maandag 25 juli - 23U59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met zondag 25 juli.

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is.
Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.
Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.
De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton