X

Fietsdodentocht 07.08.2022

Foto's Fotoservice

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Fietsdodentocht. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Hier kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken.

Een kleine week voordat de wandelaars zich aan de alom bekende ‘Dodentocht’ wagen laten het we Proximus Cycling Challenge-peloton los in en rondom Bornem. Met de keuze uit 3 afstanden (35km – 65km – 100km) is de Fietsdodentocht een gezellige recreatieve toertocht voor elke leeftijd.

Parcours Praktische info

Parcours

Vanuit Bornem brengt het parcours van de 100km je naar het mooie Pajottenland waar er enkele bescheiden kuitenbijters worden voorgeschoteld. Voor zij die het iets rustiger willen houden, is er het parcours van 65 km. De gezinstocht van 35km laat je de vele prachtige bezienswaardigheden langsheen het parcours ontdekken over een kortere afstand.

Er is keuze uit drie afstanden:

Parcoursoverzicht

Parcours Fort van Bornem

1. Fort van Bornem

Eén van de vele forten van de fortengordel van Antwerpen uit de Eerste Wereldoorlog. Het is het laatst gebouwde fort van deze fortengordel en zag in feite weinig actie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook vandaag de dag staat de rust er centraal!

Parcours Brouwerij Palm

2. Kasteel Diepensteyn

Deze voormalige waterburcht is sinds de jaren '90 in handen van Palm. Dit domein biedt momenteel onderdak aan de stoeterij van het Brabants trekpaard.

Parcours Ijsberg

3. Ijsberg

Met zo’n 42 meter stijging over iets meer dan een kilometer is Ijsberg een bescheiden kuitenbijter. Met een maximale hellingsgraad van 7,57% ben je toch niet meteen boven.

Parcours Tenberg

4. Tenberg

Vlakbij Asse kan je ook de klimbenen kort bovenhalen op de Tenberg. Goed voor zo’n 1,6km klimplezier over een maximale hellingsgraad van 6,2%.

5. Hellingen

Mooie plaatsen allemaal goed en wel, er moet ook af en toe eens geklommen worden! We hebben enkele pittige hellingen geselecteerd voor zij die zich wagen aan de 65km en 100km met naast de Ijsbergstraat en de Tenberg ook de Lindenberg.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is.
Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.
Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.
De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

  • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
  • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
  • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
  • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
  • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
  • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
  • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
  • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton